Wijnproeverij

       

 

 

Een leerzaam avondje wijnproeven met een groep vrienden of collega's is ook een mogelijkheid. Eventueel op lokatie.

Een feestje is altijd leuk............. behalve voor degene die het organiseert!

Vinicole maakt er graag ook uw feestje van !!

In overleg verzorgen wij op lokatie proeverijen eventueel uitgebreid met een kaas of hapjes/tapas-buffet.

Uiteraard zorgt Vinicole voor het benodigde glaswerk en serviesgoed en kunt u zich met uw gasten bezighouden.

Francesco Mosso.1848-1877. De wijnproeverij (olieverf op doek).

Min. deelname 10 personen.

Een greep uit de vele thema's: druivenrassen, klassieke wijnlanden, mousserende wijnen, de nieuwe wijnwereld, wijn & spijs.

Prijzen vanaf € 27,50 p.p.

Thema-avonden kunnen worden uitgebreid met:
een kaasbuffet ( meerprijs €11,50 p.p. )
maaltijdvervangend hapjesbuffet ( meerprijs € 20,00 p.p. )

MOUSSERENDE WIJNEN: Naast Champagne worden mousserende wijnen uit andere delen van Frankrijk geproefd zoals Cremants uit de Elzas, Loire en Bourgogne maar ook uit Spanje, Italië en Zuid-Afrika.

Prijs per persoon € 27,50.

SPANJE en TAPAS: Een rondreis door Spanje waarbij uiteraard Rioja en Navarra de revue passeren maar ook het " onbekende Spanje "......!

Uiteraard serveren wij hier overheerlijke tapas bij.

Prijs per persoon € 35,00

ITALIË: Ook hier een greep uit de vele D.O.C. en D.O.C.G.-gebieden die het klassieke wijnland Italië kent. Een ontdekkingsreis.

Prijs per persoon € 27,50

Meer Italië! lees verder >>

DRUIVENRASSEN: Een proeverij, met als uitgangspunt verschillende druivenrassen, leert ons hoe bepalend niet alleen de druif is maar ook het klimaat, de weersomstandigheden, de bodem en de vakkennis van de wijnboer.

Prijs per persoon € 27,50

NOORD en ZUID-AMERIKA: Aandacht voor verschillende nieuwe sterren in de wijnwereld waarbij Chili, Argentinië en zeker Californië niet mogen ontbreken.

Prijs per persoon € 27,50

KLASSIEKE WIJNLANDEN: Toonaangevend blijven toch de klassieke wijnlanden Frankrijk, Spanje en Italië. Een mooie proeverij van de bekende wijngebieden uit deze landen.

Prijs per persoon € 27,50

WIJN EN SPIJS: Vroeger bestonden er een paar eenvoudige regels voor het combineren van wijn en gerechten maar door allerlei vernieuwde kooktechnieken en invloeden uit allerlei culturen moeten we zelf gaan experimenteren. Een smakelijke zoektocht ! lees verder >>

Prijs per persoon € 47,50 inclusief aperitief, amuse & 4 gerechten ( maaltijdvervangend ).

WIJN & KAAS: Het idee dat wijn en kaas perfecte partners zijn is één van de grootste mythen, ongetwijfeld ontstaan door de twee klassieke combinaties: Port met Blue Stilton en Sauternes met Roquefort.
Maar eigenlijk is kaas lastig voor de wijnkeuze. Sommige kazen verenigen zich met de wijn …. Andere kazen hebben, samen met een wijn, een negatieve uitwerking op onze smaakpapillen.

Prijs per persoon € 35,--

DE MAGIE VAN PORT: Port is een van ’s werelds meest gerespecteerde wijnen.Een wijn met een zeer rijke traditie die meer dan 300 jaar teruggaat. Door de eeuwen heen heeft port zich ontwikkeld tot de weelderige, volle wijn zoals we die nu kennen. Variërend in stijl van vurige jong ruby tot satijnzachte oude tawny.
Een veelzijdige openbaring … !

Prijs per persoon € 35,--

ZOETEKAUWEN: Bij nagerechten denken we direkt aan " dessertwijnen " .... helaas een term die doet vermoeden dat alle wijnen die zoet zijn dus ook wel bij ( alle ) nagerechten zullen passen !?
We kunnen deze groep wijnen onderverdelen in 3 soorten: versterkte , aromatische en edele rottings-wijnen. En hoe combineren we dit met zoet en hartig ? En die combinaties gaan we proeven.

Prijs per persoon € 37,50

 

Wijnonderwijs op maat
De mogelijkheid bestaat om een aantal workshops samen te stellen die speciaal zijn afgestemd op uw bedrijf, toegespitst op uw personeel, uitgaande van uw menu- en wijnkaart, gericht op uw gasten. En gehouden in uw bedrijf.

Informeer naar de mogelijkheden.

 

<< home

 

 

 

 

 

AGENDA

 

__________Wijncertificaat________

 

Geïnteresseerd in ons
Cursusaanbod?

___________________

Wijnproeverij op maat !

___________________

Wijn en Salsaworkshop.

___________________